Monday, October 31, 2011

Victoria királynő lingerie-je

bugyija,
ti. ezt (ezeket) árverezik - az l'Express c. fr. lap szerint - többek között egyéb személyes tárgyakkal egyetemben. Nagyon le lehetnek égve ha már a bugyikat is piacra dobják. (A királynő kb. 120 kg. lehetett.
biztos szexi a cucc...:)

http://www.lexpress.fr/24henimage/les-culottes-de-la-reine_1045889.html

Saturday, October 29, 2011

szék és rabszolgaság

Az egyik hipermarket egyik – kozmetikai - pénztárában kérdem a nőt, hogy hol van a szék? (Korábban volt egy félseggnyi: 10 órás a munkaidő) Tulaj váltás volt, elvették: rontja a cég imázsát. És nem adják vissza? "Nem". Azért estére bedagad a lába, én se birnám ki fásli nélkül, meg egyáltalán.
„Örülök hogy van munkám.”

Ez van – mondom én. Nem vadkap, ez az igazi kap. Csak semmi csodálkozás….

Tuesday, October 25, 2011

fehér cigányok

Béke tér, - már a villamoson szegény szag (tán gyerekkoromban éreztem ilyet utoljára) rémes ruhák. Körülnéztem: minden lepusztult egykor Angyalok földje volt, (Kassák) - ma szegényháznak láccik. Arcok - reménytelenség. És nemcsak romák, sőt többségben fehérek - fehér cigányok. (A címet loptam: a "Fehér néger" – híres Norman Mailer dolgozat címe volt.). Félretaposott cipő (60-as évekből) illatok. Koszos kapualjak. Népszámláló-biztos meséli, egy lakásban harmincan bejelentve.

Srácok vidámak, - egyetlen jó benyomás.

Miért nem bántja senki szemét a nyomor?
azért írtam fehér cigányokról, mert nemcsak én látom, (szenvedem) a nyomort. Csakhogy a publicisztikában a mélyszegénység és nyomor majdnem kizárólag roma jelenség. A fehérek legalább annyian élnek mélyszegénységben, csak nem láccik, nem írnak róluk (annyit) nem bántja senki szemét. Szociológiai félreértés vagy elfogultság? Nem tom, de bosszant. Szociológus haver mondja, hogy szerinte több, mint 50% a fehér-cigány. (Láttál már esti kajaosztáskor romát sorban állni a Batthyány téren, (Blahán, akárhol?) vagy hajléktalan szálláson - cigányt?

Ugyanakkor fogalmam sincs, hogyan lehetne oldani ezt a gettót, ugy értem a mélyszegénységben élők karanténját. (Túl azon, hogy munkahely kéne, meg iskola meg hasonlók) Szóval nem tom, mivel lehetne segíteni, hogy innen kikerüljenek. A homeless-törvénykezés biztos nem segít, s valahogy a társadalom is egyre inkább szegény ellenes: talán önvédelemből, jaj csak nehogy én is... - alapon.
Akár hogy is: rémes vakság, invenció-képtelenség. Előbb lesznek benyomva a nyomor mélyebb bugyraiba, mint honuk alá nyúlva.

A máltai szeretetszolgálat alfőnökét hallgattam, okos - mini - programokat találnak ki foglalkoztatásra, aprópénz gyártásra: legalább valami Nem értelmiségi ötletelés a csak-cigány nyomorról

ágbanknál dolgozott.)

kérdőíves találgatás (nyomozás)

Valamit elrontottam a népszámláló Íven, (átkozott Internet…) jött a kérdezőbiztos, pontosított, okés lett. De megjegyezte, milyen érdekes, hogy az úr (ez én vagyok) Kőbányáról jött ide a II. kerületbe, mikor itt a legtöbb a XIII. kerületből szok jönni. (sic!)

Aki ezt a kódolt dumát érti, jelentkezhet egy almáért… (megéri:
országimázs…)
(Segítség: nem azt mondta h a Lipótvárosból…hanem a XIII.-ból…)

Monday, October 24, 2011

Mellékhatások...

Azt mondja a doki, hogy annak idején a Viagrát szívbajra találták ki, és egész véletlenül derült ki, hogy van egy mellékhatása, amiből a Pfizer cég milliomos lett.

Azon törtem a fejem, hogy derülhetett ez ki? Kb. így:
1. a gyógyszerkutató önmagán kísérletezik az új gyógyszerrel és azon kapja magát, hogy kergeti a laboránsnőket…
2. a szívbeteg boldogan gyógyul, annyira, hogy megcsalja feleségét, szeretőjét, csajokat az utcából stb. Dicsekszik a gyógyszerkutatónak, aki kapcsol és eladja a szabadalmat a gyárnak.
3. képzelt szívbeteg: nem gyógyul a képzelt nyavalya, viszont mindenféle jogi cirkuszba keveredik (felesége válni akar, szomszéd férj feljelenti magánlaksértésért, az a hír járja, hogy ő a falu bikája stb.) – ő háziorvosának meséli kalandjait, aki rohan a gyógyszerkutatóba és aszongya, hogy csak akkor mondja meg hogy van egy milliomos ötlete, ha részesedést kér a felfedezésből.

Biztos van még lehetőség, egyelőre ennyi.

sokan vagyunk....(a Földön)

hét milliárdan lettünk. Csak kérdezem, hogy ez nem baj? A világválságot illetően? Nem szól bele az adósságállományokba, pénztömegbe, globalizációs folyamatba?
Nem tudom, nincs rá válaszom - csak kérdem. (Nem mintha számítana: ugyse tud senki se tenni felőle...)

Thursday, October 13, 2011

Fehér cigányok 2.

azért írtam fehér cigányokról, mert nemcsak én látom, (szenvedem) a nyomort. Csakhogy a publicisztikában a mélyszegénység és nyomor majdnem kizárólag roma jelenség. A fehérek legalább annyian élnek mélyszegénységben, csak nem láccik, nem írnak róluk (annyit) nem bántja senki szemét. Szociológiai félreértés vagy elfogultság? Nem tom, de bosszant. Szociológus haver mondja, hogy szerinte több, mint 50% a fehér-cigány. (Láttál már esti kajaosztáskor romát sorban állni a Batthyany téren, (Blahán, akárhol?, haléktalan szállson cigányt?)

Ugyanakkor fogalmam sincs hogyan lehetne oldani ezt a gettót, ugy értem a mélyszegénységben élők karanténját. (Túl azon, hogy munkahely kéne, meg iskola meg hasonlók) Szóval nem tom, mivel lehetne segíteni, hogy innen kikerüljenek. A homeless-törvénykezés biztos nem segít, s valahogy a társadalom is egyre inkább szegény ellenes: talán önvédelemből, jaj csak nehogy én is... - alapon.
Akár hogy is: rémes vakság, invenció-képtelenség. Előbb lesznek benyomva a nyomor mélyebb bugyraiba, mint honuk alá nyulva.
A máltai szeretetszolg. alfőnökét hallgattam, okos - mini - programokat találnak ki foglalkoztatásra, aprópénz gyártásra: legalább valami Nem hülye értelmiségi ötletelés a csak-cigány nyomorról, csirke- és malac-osztogatásról.

Jaj, ez utóbbiról jut eszembe,hogy kedvenc közgazdászom, Joseph E. Stiglitz irt meg egy hasonló kísérletet, amivel az IMF tisztviselői parádéztak Etiópiában. A legjobb szladiban laktak, terepre csak egyszer mentek ki, és kitalálták, hogy csirkéket fognak osztogatni a sivatagban lakó nyomorgóknak, meg pár adag csirke-kaját. (Zárójelben: azt nem vették észre, hogy ezeknek a népeknek életéból hiányzik a mezőgazdasági kultura minimuma - sivatagi nomádok. Meg hogy sivatagban nincs víz - amit a csirke is iszik...) Mindegy: a csirkék megdöglöttek - vizet se adtak az IMF-yuppie-k, a táp is elfogyott, nem is nagyon akartak terepen maradni, hogy tanítsák a jónépet csirke-tartás fortélyaira) Szóval megdöglöttek a csirkék, ők meg jelentették, hogy ezeken nem lehet segíteni. Stiglitz haveromtól ezernyi átok hullott a fejükre: ezek akarják a világ gazdaságát megreformálni? Jót piáltak az osztályon felüli szladiban és hazarepültek business class-on. A jónép meg halt éhen. ( A sztori Stiglitz: 'A globalizáció és visszáságai" c. könyvében található... Egyébként annak idején a rivális intézményben, a Világbanknál dolgozott.)

Sunday, October 09, 2011

Ketten (már)

Október 9.-i hír: meg van az első két halott. Homelessek, kihűltek (éjjel 4 fok volt.) Kihalt a szolidaritás. Haver: Ne má hogy mindenért az állam legyen felelős – tanuljanak meg úgy élni, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe. Hogyan? Legyen előrelátó, ne hagyja magát kirakni a lakásból, tegyen félre, vigyázzon az állására, inkább nyalja a főnöke seggét – mit mondjak még. És a büntetés? Mindjárt halált szabnak ki rájuk? – kérdem. Tök mindegy, tavaly ha jól emléxem hetvenen fagytak meg, bár volt melegedő, de hát sok minden bonyolítja a reménytelenséget: egész nap uton, kukákat már feltúrta más, valahonnan pia is kell (Iványi: másképp nem lehet kibírni…) Végül nem értek oda – nem fértek be, utáltak bemenni – a melegedőbe. Idén nem tom mi lesz, de az ilyen hirektől elmegy az élettől is a kedvem.

Friday, October 07, 2011

fehér cigányok

Béke tér, - már a villamoson szegény szag (tán gyerekkoromban éreztem ilyet utoljára) rémes ruhák. Körülnéztem: minden lepusztult egykor Angyalok földje volt, (Kassák) - ma szegényháznak láccik. Arcok - reménytelenség. És nemcsak romák, sőt többségben fehérek - fehér cigányok. (A cim lopva: "fehér néger" - Norman Mailer dolgozat cime.). Félretaposott cipő (60-as éveékből) illatok. Koszos kapualjak. Srácok vidámak, - egyetlen jó benyomás.

Miért nem bántja senki szemét a nyomor?