Tuesday, February 28, 2006

alma irja: jelolvasás - poliitkusok vigyázzatok figyelünk

olvasom (168óra) hogy az amerikai elnöknek százszámra van nyakkendője a szekrényben, és minden alkalomhoz más - oda illő - nyakkendőt adnak rá. Meg hogy kockás ingben kell menni Csepelre a Marinénihez, - de ez nem jó, mert nem hiteles, de a csináltatott öltöny minden politikusnak (profiknak, vigyázat) kijár, ám annak fazonja, reverje, a haj viselete, a cipő stb. mind "jeleet" közvetít - és a néző-hallgató ezt le is reagálja. Szóval: a politikus dumál, de a ruha, cipő, zokni, nyakkendő, zselés haj többet mond róla, meg arról amit épp dumál, mint a szöveg.
Régen nem nagyon törődtünk vele, legfeljebb az elbaltázott zoknin, másnapos ingen röhögtünk, vagy a lerágott körmön, amire rámegy a kaméra. Most már képezve vagyunk, és fejtjük a jeleket: piros nyakkendő - szóval támadás lesz. Kék nyakkendő - szóval védekezünk, védekezgetünk...:))
Cserkészeten tanultam a jelolvasást, aztán elfelejtettem, most egy ország tanulja. Biztos, hogy ennyire kell jártasnak lenni a rever, ingfazon, nyakkendő szin világában? Oda az ártatlanság. Mármint a közönségé, az istenadta népé. A sorok között is tud már olvasni. Politikusok vigyázzatok, meg vagytok fejtve.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Politikusok abbol élnek hogy magukat eladják, sztem természetes hogy minden csatornán megprobálnak üzenni igy vonzák magukra a figyelmet .. ez is reklám.... ha te érted hogy öt mit miért tesz, követed azt amit láttatni akar ! de valóban?

Nem kéne ennyit foglakozni a politikusokkal de többet kéne a munkájukat számonkérni !
Ahogyan azt sem elemzed a szinész miben ment be a szinházba... rá volt e hangolodva az elöadásra...
de azt jogosan megitéled milyen volt az elöadás...

Mon Jun 15, 10:51:00 AM 2009  

Post a Comment

<< Home