Friday, November 02, 2012

Hipochonder-e vagy - netán csak health conscious?

Bocsi, az utóbbi kifejezés Amerikából terjed: olyan fószer, aki figyel magára, és nem eszik össze vissza minden szart, eljár kontrollra, vigyáz magára. Csakhogy hol kezdődik a túlzott figyelem – amiből hipochondria nő ki?

A kérdés azért is jogos, mert állandóan változnak azok a tényezők, amire figyelni kell egy health conscious embernek. Vajat egyen vagy margarint, esetleg egyiket se, só-bevitel jó vagy rossz, most épp a cukor van tiltó listán, csokoládé hol igen hol nem. Nem is beszélve a bio-kajákról: hol csökkentik az immunrendszert, hol növelik. (Ez is egy nagy üzlet, bár most hanyatlik – csóró társadalom azt eszi, ami ócsó…

Sztem az egész kaja biznisz, meg egészséges életmód egy Óriási Üzlet, és azon lehet kaszálni, ha váltogatják a tiltott (ajánlott) ételeket. (vaj-lobby – növényi olaj lobby: amióta az eszem tudom harcban áll egymással, hol az egyik nyeri el a piacot, hol a másik.) Ha jól körülnézel minden, ami ehető – káros az egészségre, a nem-evés meg halálos.

A jó kaja (alapanyag) meg drága, és még ott is nagyon kell figyelni (az E-összetevőkre, meg lejárati dátumokra – de ezt már majd minden háziasszony tudja – akinek van szemüvege, vagy nagyítója, mert apró betűs ez a téma…)

Most már csak azt mondja meg egy guru – aki nincs egyik buliba se – hogy szabad-e egy fél pohár vörösbort inni naponta egyszer (kétszer)…

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kedves Alma! Hadd kívánjak utólag sok erőt és egészséget szülinap alkalmából!
Gratulálok az új könyvhöz is!
Emlékszem, jó pár hónappal ezelőtt kikérdeztél bennünket a könyv témájával kapcsolatban. Akkor még nem sejtettem, hogy ez lesz az új könyv témája. :) Örök téma. :)

Most ehhez a poszthoz :
"Most már csak azt mondja meg egy guru – aki nincs egyik buliba se – hogy szabad-e egy fél pohár vörösbort inni naponta egyszer (kétszer)…"
Kérdés, hogy mekkora a pohár? Kétdecisnél szabad, háromliteresnél nem szabad. :)
Állítólag jót tesz, mert hígítja a vért és ezzel kivédi az infarktust. :)

Kicsit más. Megvan a válasz a kérdésre, hogy miért nem ünnepelte Berlin, Gorbacsov születésnapját. Természetesen politika az oka. Szerintem Gorbacsov szándékosan nem ment Berlinbe. Hogy mi az ok?
Véleményem szerint ez:
http://bankar.blog.hirszerzo.hu/entry/23906
(Európa újrafelosztása, a Putyin-Merkel paktum)
Kíváncsian várom, kiérdemeltem-e a válaszért a piros pontot? :)))
(bankár)

Sun Nov 04, 12:38:00 AM 2012  
Blogger alma said...

Anonymusnak egy nagy piros pont! Azért ha elolvasnád az uj könyvem - ha valahol (fedett módon) irsz egy cimet, kapsz egy dedikált példányt, csakhogy olvashassam a véleményed, mert kiváncsi vagyok.
Aszem tudod az emil-emet, szal ha jön a cim, megy a könyv (vigyázz, mert elfogyik...)

Thu Nov 08, 06:41:00 PM 2012  

Post a Comment

<< Home