Monday, July 09, 2012

hogy ne legyen jó?

18+, mondanám. Mert, hogy kitört a vita: hogyan illik (kell),hogyan passzol jobban nőnek, ffi-nek? Mármint az aktus. A vita a  Shades of Gray (kb. a „szürkeség árnyalatai”) c. három kötetes könyv megjelenése kapcsán tört ki, Amerikában némileg enyhébb hevességgel (több résztvevővel), Európában (az isten tudja miért?) agresszívebben. Például, - a vitázók szerint - ha a dolog hátulról történik, az a nő alávetése (bealázása stb.), ha falnak nyomva, állva, akkor az a macsó őrjöngés esete, a nő megint pórul jár, tiltakozásra sincs lehetősége. A misszionárius póz elmegy (bár a másik tábor szerint unalmas). Namost itt nem a feministák vitáznak a macsókkal, hanem mindenki mindenkivel. Valamiért újra érdekes lett ez a „kézikönyv” – a hetvenes évek szexuális forradalma idején érthető volt, - de ma? És mégis. A vita egyik főtémája, hogy itt valakit valahogyan mindig bealáznak – férfit is, nehogy azt hidd, hogy azt nem… Persze a nőket a leginkább (azt értem…) Mintha már a világ elfelejtené hogy létezik (valahogy...) édes ölelés, 19.századi kifejezéssel örömszerzés. Nekem olyan ez, mintha az egész vita arról szólna, hogy hogyan ne legyen jó senkinek se - akár tényleg, akár büntudatilag, akár csak agyondumálva...

Á francot, kár ragoznom, mert a csuda se érti ezt a világot.

4 Comments:

Anonymous bölcsészhallgató said...

Kapcsolatban élők vitatkoznak erről?

Wed Jul 11, 12:37:00 AM 2012  
Blogger alma said...

azt nem tudom. De olyan gyerekes az egész, hogy nevetséges. Életükben nem volt egy jó numerájuk - sztem. (Bocs)

Wed Jul 11, 08:46:00 AM 2012  
Anonymous bölcsészhallgató said...

Ugyanezért kérdeztem. Egy normális kapcsolatban ezek nem "megalázó" pózok, ha meg valaki valamelyiket annak érzi, akkor szól és megoldják valahogy. Elég sok lehetőség van.:)

Wed Jul 11, 12:03:00 PM 2012  
Blogger alma said...

igazad van, de ez Amerika és ott a szexust valami bünös aura veszi körül, akkor is ha csinálják (normálisan) akkor is ha az van, amit idéztem - képmutatás ezerrel (és írásban: prédikáció)

Wed Jul 11, 03:32:00 PM 2012  

Post a Comment

<< Home