Wednesday, June 19, 2013

Alföldi búcsúja (Nemzeti: Mephisto)

Az előadás kritikáját majd megírom másutt, most csak a búcsú hangulatról a Nemzetiben, a Mephisto előadásának végén. A fél órán át állva tapsoló közönségről, és némi finnyáskodásról. Tényleg hihetetlen volt, ahogy a közönség elbúcsúzott Alfölditől: a vastaps nem akart szűnni, már lejött a vasfüggöny is, már össze-vissza ugráltak a színészek, aztán a publikum elkezdett felállni és füttyültek, kiabáltak, és tapsoltak.

Mindenki ingujjban (kinn: 35 fok), amit csak azért említek, mert mellettem egy zakós – egyébként két méteres - manus. Nem tapsol. Az első rész végén se, most meg pláne nem. Nem tetszett neki ez a búcsú? vagy illetlennek tartotta a tüntetést? - nem tom, lényeg az, hogy csak fészkelődött. Aztán, mikor mindenki felállt kiment a nézőtérről. De gustibus non est disputandum, persze a hivatalosságnak se nagyon tetszett (miért ez a proteszt?). És ez az öltönyös óriás csak másolt…

De lehet, hogy csak rosszindulatú vagyok.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Az öltönyösnek talán jelentést kell írnia az előadásról . Szóval nem irigylem. :)

Wed Jun 19, 05:51:00 PM 2013  
Blogger alma said...

lehet, mert már kb. egy hónapja minden előadás után ez van...- és ez lesz amig Alföldi le nem teszi a lantot ebben a Házban.

Sat Jun 22, 02:48:00 PM 2013  

Post a Comment

<< Home