Tuesday, May 28, 2013

Hrabal2_korriga

hát rég volt.  "...hanem mi történt az állomásfőnökkel nálunk, pulykákat tenyésztett a pasas és örökösen reszketett hogy a forgalmista jól állitja-e neki a váltókat, és amikor egyszer a gyorsvonat jött, ő maga ment ellenőrizni, és a gyorsvonat belerobogott a pulykáiba, no és az valami csudálatos votl, egy ilyen gyorsvonat ugyanis, ahogy robog, hát magához szív minden kis papírdarabot, ágacskát, ...így aztán magával ragadta a pulykadarabokat... a következő állomáson pedig úgy hulltak a tollak az állomásfőnökre, mintha dunnából hasadtak volna...".

idézet vége. valami ilyesmi, be kellett szarni a röhögéstől, '82 telén (akkor jelent meg a könyv) - a fiam laktanyájából (látogatás) jöttünk hazafelé a hóban (Tatáról) én olvastam fel belőle, de nem birtam, mert nem láttam a betüket a röhögéstől. Szerencse, hogy hóvájat megtartotta a kocsit. Feleség vezetett, ő is fulladozott a nevetéstől.

persze: nem táncolnak benne az idősebbek:::) Mindegy, tésztaszűrő a memóriám. Csak azt nem tom, minek van könyvtáram, - egy mozdulat és ott lett volna pontosan a cím. Csak a vihánc és semmi double check... Hülyeség.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Könnyű volt Hrabalnak ilyeneket írnia, mert előzőleg elolvashatta Jaroslav Hasek Svejk-jét. :)))

Tue May 28, 09:12:00 PM 2013  
Anonymous Anonymous said...

Ja igen..
82-ben kétszer is volt tél. Először januárban, aztán decemberben. Melyikről van szó? :)
Ha jól tudom, Tatán páncélosok voltak...
De a vasárnapi esti vacsorára adott konzervnek is ez volt gúnyneve, hogy "páncélos". :)

Tue May 28, 09:18:00 PM 2013  
Blogger alma said...

Hrabal: gondolom benne állt a hagyományban, - mások is ott. (Menzel pl) ugyanabban. Csak másképp mint Hasek.
más:
valójában Tatabánya volt, és lövészek voltak, - fingatták a látogatásra érkezőket, aztán adtak másfél órát a találkára. Két télre már nem emléxem. Szar ügy vala...:)

Wed May 29, 07:22:00 AM 2013  

Post a Comment

<< Home