Sunday, September 08, 2013

a hülyéket átverik ugye?

előre csomagolt szalámi, vagy minőségi kolbász - megszoktuk hogy a légmentes csomagban 10 dk van, csakhogy ez a megszokás csal, jól át lehet verni a kuncsaftot. Ma már 7 dk a sztenderd csomag, de már láttam 6 dk-ást is. Persze az ára UGYANANNYI: ez benne az átverés. Azt hiszed hogy évek óta nem drágul a szalámid - közben évről évre (hónapról hónapra, ki tudja?) mindig kevesebb lesz a csomagban. Ez a rejtett árdrágítás. Namost, ha erre épül a mag-infláció jelzés, akkor minden okés, zérus infláció van. Te viszont éhes maradsz 7 dk után....
nagyon kell figyelni, mert a marketing nagy része a hülyék levadászásából áll. Mennél butább (figyelmetlenebb) vagy, annál könnyebb átverni. Most az apróbetüs figyelmeztetésről, szerződés-kieg.-ről nem is szólok: ahhoz (annak megértéséhez) már két diploma kell. Józsi bácsi meg örül, ha el birja olvasni szemüveg nélkül az előrecsomagolt szalámi cimzését...
Achtung, achtung! Warning! Ébresztő.
ja, kiegészités: a 2011-es statisztikai évkönyvből hiányzik a bruttó fizetések mellől a nettő feltüntetése (ami korábbi Statisztikai Zsebkönyvekben szerepelt. És még sok mnden más is hiányzik. Pedig a statisztikák manipulálása visszaüt, mondanám kutmérgezés. Most ne gyere azzal amit Churchill mondott,hogy csak annak a statisztikának hisz amit ő hamisított... azért kéne egy stenderd (böcsületes) számsor-tömegnek lennie...

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hiteles statisztika ??? :))
Ugyan már...Gyurcsány úgy csalt,hogy Orbán soha nem érheti ebben a dologban utol.
De csalnak az egész világon is.
Legjobban talán az USA-ban. Ahogy ott lecsalják az inflációt, azon még az edzett magyar brókerek is hanyatt vágják magukat.
Én azt gondolom, folyamatosan "edzésben" kell tartani a magyar embert. Minden rosszra fel kell készíteni, mert így képes lesz mindig megállni a helyét bárhol a világban. :))(bankár)

Sun Sep 08, 10:42:00 PM 2013  
Anonymous Anonymous said...

Zseniális a cím : "a hülyéket átverik ugye?"
A lovakat lelövik ugye? - áthallása. :))
És a mai világ egyik nagy igazsága : " nagyon kell figyelni, mert a marketing nagy része a hülyék levadászásából áll. " :))
Nagyon remekírás. Messze túlmutat a tárgyon a mondanivaló. És tele van poénokkal. Holnapra is jut poén. :))
(bankár)

Mon Sep 09, 01:00:00 PM 2013  
Anonymous Anonymous said...

" Most az apróbetüs figyelmeztetésről, szerződés-kieg.-ről nem is szólok: ahhoz (annak megértéséhez) már két diploma kell. Józsi bácsi meg örül, ha el birja olvasni szemüveg nélkül az előrecsomagolt szalámi cimzését..."

Szakirányú (!) tudományos fokozat nélkül senki ne vásároljon előre csomagolt prémium minőségű szalámit.
Aki mégis megteszi, az évekig pereskedhet a magyar bíróságokon, végül a Kúria nem fog tudni dönteni, ezért Brüsszelbe küldi ki a per alapkérdését előzetes ítélethozatalra. Ez még plusz két év várakozást jelent. :)

Mon Sep 09, 09:11:00 PM 2013  
Anonymous Anonymous said...

Zsíros szalámi helyett tengeri halat kellene enni.
A japánok azt esznek és ott a 100 éves emberek olyan egészségesek, hogy úgy kell őket agyonverni. :)

Thu Sep 12, 07:13:00 PM 2013  
Anonymous Móni said...

Mikor lesz új bejegyzés? Várom! :)

Sat Oct 26, 11:43:00 PM 2013  
Blogger alma said...

Moni lelkem, hanyagoltam a blogom, - sok dolog került a kezembe egyszerre, de most már jövök, tán rendszeresen, köszi az érdeklődést, kedves vagy!

Tue Oct 29, 04:21:00 PM 2013  

Post a Comment

<< Home