Saturday, January 09, 2010

"nem kell rá készülni..." - mondják

Mármint az ellenzéki létre. Ahogy elnézem a szocikat, meg egyáltalán a bal-lib társulatot, csak sírnak és nem csinálnak semmit. Miért nem bírnak (milliárdosaik segítségével) lapot alapítani, tévét inditani, ha mást nem internet alapu tévét, egyáltalán a közbeszéd olyan terét, ahol meg tudnak fél év-egy év mulva – szólalni? Miért nem érdekel ez senkit. Dumáltam ezzel azzal, csak nézett rám üveges szemmel, mi-van-haver? – fogalma nem volt miről hablatyoltam neki. Nem lesz népszabi? Naésasztán. Nem lesz rádió-tévé – se ilyen se olyan – Naésaztán. Kb. így. Megáll az ész. Hogy egy demokráciában szokott lenni ilyen olyan ellenzék, - köztük baloldali – az nem az égből pottyant ajándék, azért meg kéne dolgozni (előkészíteni) nem csak azon tökölni, hogy ki legyen a nem-létező miniszterelnök…

A nyolc év alatt elkényelmesedtünk (én is, vazeg) meg az értelmiség nagy hányada. Jövőkép? Legfeljebb holnapig. Szervezeti formák? Komcsi marhaság. Hatalmi politizálás átalakulása ez év nyarán? Ugyanmá… Majd egy év irtam itten hogy éljen az egypártrendszer. Akkor ez viccnek hatott. Ma is meg tudnám ismételni, de nincs kedvem viccelni. Lesz egy-két kis (5 százalékot suroló) párt – mint ellenzék? És azzal működni fog a demokrácia.

Nem ragozom, nincs hozzá kanalam, szombat Saturday night fever (hazi változat) jobban vonz, szasztok.

3 Comments:

Blogger Malvina said...

Az a nyolc év azért, mintha többre rúgna. Hiszen már a 2002-es választások is pontosan jelezték, hogy azt megelőzően sem gondolták, úgy, hogy "rá kéne készülni". Már akkor is valamiféle automatizmusban bíztak. És most úgy tűnik, hogy nincs tovább! Legalábbis ebben a felállásban. Erről is szól ez a tragikomikumból egyenesen az abszurdba hajló borotválkozósdi , ami nem más mint maga az arctalanság tudattalan megnyilvánulása. És talán, ha nem rálelni kívánnak a saját arcukra, hanem tudatosan felépíteni azt , akkor majd szükségét érzik , hogy médiafelületeket is gründoljanak hozzá.

Mon Jan 11, 12:14:00 PM 2010  
Blogger alma said...

de jó kis blogod van, naon spéci forgalma is van.

Mon Jan 25, 01:01:00 PM 2010  
Blogger Malvina said...

::))

Mon Jan 25, 02:59:00 PM 2010  

Post a Comment

<< Home