Sunday, July 04, 2010

Agyak, ágyak, ügyek

Apróhird: „keresem az igazit, szélhámosok ne kíméljenek.”

"Aszongya, hogy az ő élete tiszta tragédiája, hogy mindenki csak feleségül akarja venni. Semmi kaland, szerelem, netán viszony balkézről, - semmi romantika, semmi izgalom. Csak kötőterem (templom) és más semmi."

Haver nője: „a cégben tizenketten vagyunk, egyedül én vagyok nő, és mindenki engem akar lefektetni. (Rémes lehet…) Van ilyen. "A cégben tizenketten vagyunk, egyedül én vagyok nő, és senki sem akar…" Van ilyen.

„Hogy meggondolta, nem akarja megcsalni férjét, nagyon sajnálja, hogy csak most, de nem volt tisztában magával…” – én meg, érted. ott állok, talpig boxerben és akkor jön ezzel a szöveggel. Hipp-hopp, farmer vissza, pulóver hón alá, kulcsozás, „csá, semmi gond, van még Xanaxom.”

„igen, jó volt”. Szünet. Ingerülten: „igen jóóó volt.” Szünet. ”Háromszor.” Szünet, hangosabban: „Mondom háromszor mentem el. Most jó?” szünet. „Figyu, mindenki engem néz.…” Hirtelen: „Deák tér.! Jegyeket, bérleteket készítsék elő, a bejáratnál ellenőrök dolgoznak.” Kikapcs.

„És akkor megjelenik nekem kalucsniban. Háát, jobb, mint ha fehér zoknikban. Még jó hogy felraktam a Take five-ot (Dave Brubeck, tudod…) Hogy nem-e lehetne-e inkább valami Chopint, ő úgy szok. Na, ez sem egyszerű, gondoltam. Igyunk egy martinit. Aszongya ő absztinens, különben is vezet.
Kész. Vakot édesapám a másik oldalra, - elegem lett. Ezt a sok taplót!

Nem is tudja, hogy mondja meg, de hát izé, szóval olyan kellemetlen szagod van. Kicsit szellőztetek. Na erre begurultam, - hogy én? még hajat is, meg Nivea tusfürdő és deo, - hogy én büdös!?. Pedig igen. Persze te nem érzed, mert saját illatát nem érzi az ember. Ne is haragudj. Fojtott hangon ordítok – nyitva az ablak. Snitt. Kirohanás. A liftben lenézek a cipőmre. Pesten másfél millió kutya van...

5 Comments:

Blogger Malvina said...

Hogy is van ez? Most akkor agyunkban az ágyunkkal vagy az ágyunkban az agyunkkal ??? :) De végül legalább a talpadra jutott egy kicsi az életből! ::))

Sun Jul 04, 01:08:00 PM 2010  
Anonymous Anonymous said...

Nehéz egy ilyen remekmű után megszólalni,- kavarognak bennem az érzések. Pedig már harmadszor olvasom...
Tökéletes életképek egyetlen vonással odavetve.
( Mint Picasso bohóc című rajza, - egyetlen vonallal, a ceruza felemelése nélkül lett megrajzolva. )
(Sorge)

Tue Jul 06, 12:55:00 PM 2010  
Anonymous Anonymous said...

" ...Persze te nem érzed, mert saját illatát nem érzi az ember. Ne is haragudj. Fojtott hangon ordítok – nyitva az ablak. Snitt. Kirohanás. A liftben lenézek a cipőmre. Pesten másfél millió kutya van..."

Kutyagumi, mint saját illat forrása??? : DDDDD
( Sorge )

Tue Jul 06, 12:59:00 PM 2010  
Anonymous Anonymous said...

Kedves Miklós!

Agyak, ágyak, ügyek...
,,levelem" zárása után került be a ,,látószögembe ". Szóval: attól jó az írásod, hogy az agyak és az ágyak nagyon összekeverednek, és az olvasó is kifekszik tőle, hasonlóan ahhoz, aki ezt bemutatja. Az életben is vagy az agyban, vagy az ágyban kezdődik az a bizonyos egymásnakfeszülés, és a megszűnése szintén. Ezt nem lehet józan ésszel felfogni, csak extatikus állapotban átélni, vagy csalódva benne hagyni az egészet a fenébe, legalábbis a következő adódó alkalomig. Te jó ég! Hogy mennyire bonyolult a férfi-női kapcsolat!

Tamás

Tue Jul 06, 03:24:00 PM 2010  
Blogger alma said...

mennyire bonyolult - irja Anonymus - hát nagyon, bele is lehet dögleni. Ha meg nem lenne bonyolult, kit érdekelne. Ciki.

Sun Jul 11, 05:28:00 PM 2010  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home