Friday, February 19, 2010

Már megint a tehénfing...

a klimaváltozást tehénfingás okozza (rontja, segiti elő). Régi furfang, most megint előjött. - ezúttal az ENSZ kavarta elő...

Hogy a tehenek "kibocsátása" kárositja az ózonpaizsot, meg kell adóztatni őket. (Illetve: hogyanis? Egy tehénfing - hány cent legyen?) (A hír az FT cimlapsztorija, ráadásul... naon okos világban élünk.Rémes. Ha elgondolom, hogy egyetlen Boeing vagy más lökhajtásos, turbós stb. repcsi annyi gázt (káros anyag, rongálja az ozünpaizsot) bocsát ki, mint 30.000 Volkswagen, és napjában minimo kalkuló 40ezer repülőjárat száguldozik az égen, hát nagyon tudhatnak fingani azok a tehénkék, hogy így lenyomják a repcsiket. (Na jó, tulzom, a poén kedvéért - de mégis csak abszurd intézkedés lenne, ha bejönne.) És akkor még nem beszéltem az esőerdők nagy vlumenű égetéséről (füstjéről) - de az biztos környezetbarát...Vajon az indiaiak, vagy a dél-amerikai monokulturások (szarvasmarha tenyésztők) mit szólnak e fing-adóhoz?

A végén még az emberi mellékhelység-szokásokra is kiterjed valaminő adó, nehogy má jöjjön a tengerár a Maldiv szigetekre: "józsikám a mai fing-kontingesed má elszállt, állj le, lécci, tarsd be éjfélig!" (mondja a feleség, élettárs, vagy forditva.)Valamivel foglalkozni kell a világszervezetnek, a katonai járművek óriás CO2-jét nem tudják megfogni, lenyomják a teheneket. Ennyit a cap-and-tax javaslatról. Szívjanak gázt...:)

2 Comments:

Blogger Malvina said...

Már megint ez a fránya felszínesség! Mintha a dolgoknak, a folyamatoknak csak következményei lennének, indukálói, kiváltói pedig nem. De mondhatnám azt is, hogy miért csak az okozattal foglalkoznak ezek az airflow-kutakodók? Megmondom! Határozottan önös érdekből. Mégpedig azért, mert ha konzekvensek lennének, azonnal be kéne tiltaniuk a levegővételt és nem csupán a tehenek, de az emberek, így a maguk számára is. ( Az ő kibocsátásaikról már nem is szólva!) Mert kérem, a kibocsátásokhoz valamiféle bebocsátások is szükségeltetnek, ez esetben éppen a levegőé.
:))

Fri Feb 19, 01:08:00 PM 2010  
Anonymous Anonymous said...

Kedves Miklós!

Ezen a tehénfingadozási sztorin, ahogy leírtad, halálra röhögtem magam. Ez a ,,: Pl. a szirup"-kötetedbe is beleillene, vagy újabb ,,szirupot" lehetne megtölteni ilyen írásokkal. Jobban felhívja a figyelmet a megoldandó problémákra mint bármifajta tudományos okoskodás, vagy politikai deklaráció, az ,,okostojások" által. Gratulálok, csak így tovább! Ilyen fontos dologról ilyen kis terjedelemben ilyen szellemesen írni, ez igen! Ez a műfaj nélküli irodalom! Tisztellek, Tamás

Fri Apr 30, 08:25:00 PM 2010  

Post a Comment

<< Home