Wednesday, February 03, 2010

konditerem

Szólt, hogy lenne egy meló. Együtt gyúrtunk az UTÉban, onnan ismerem. Mert, hogy ő már nem bírja, annyi a kuncsaftja. Azóta járok le hetente négyszer, alkalmanként két-két partnerem van. Egymás után persze. Azóta fordulok itt elő, pörszonalcócs-nak hívnak, pedig csak egy megtűrt személyi edző vagyok.

Lejön a gépről – 40 kilóra van állítva, húzva-emelés, ötvenszer. Megcsinálta. Kifújja magát, lazít, nyakában törülköző. Tapogatja a bicepszét, előbb egyiket, aztán a másikat. Okés. Gyúrás után mindig keményebb, feszesebb. Azt mondja: látja hogy van értelme.

A futópadnál. Kocogva indulj, beállítom neked, aztán három perc múlva gyorsítasz, újabb három perc után séta, - tudod. Az utolsó kettő emelkedő lesz. „Nem, mi jöttünk előbb!” – folyton tolakodik, ismerem a fazont. Arra játszik, hogy udvariasak vagyunk. Kétszer behúzott már, hogy ő volt itt előbb, a törölközőjét is itt hagyta. Ez a trükkje.

Ezt a tötyögést nem bírom, uncsi. Talán jobb lett volna mégis a fallabdázás, haver csurom vizesen jön ki a teremből és élvezi is. Ez meg csak gályázás. Az edzőm a felénél ráerősít. A gépek legalább szórakoztatnak, ahogy működnek. Habár, az az igazság, hogy legjobb utána: zuhany, capuccino, marhulás a büfében.

Ma három személyi edző van a teremben. Egyikük egy volt képernyős tévéssel dolgozik. Sokan nézik őket, a nő a terem egyetlen tükre közelében nyújtózkodik, edzője valamit molyol a gépén, a nő meg azt nézi, hogy hányan kukkolják.

Minimum egy Volvo. Hogy is nézne az ki, ha Suzukival parkolnál a Lexusok, Saab-ok, Audik közé. Snassz. Na, jó, csak viccelek, persze hogy odaállhatsz. Csak épp levegőnek fognak venni. Égés. Persze ha elmész egy másik konditerembe, ott jó lehetsz. Itt látod, rongyrázás megy. Én se tudom miért.

5 Comments:

Blogger Malvina said...

Konditerem, hol kondi terem. :)

Fri Feb 05, 09:33:00 PM 2010  
Anonymous Anonymous said...

Miklós!

Neked a legnagyobb súly felemelése sem okoz gondot, kirázod a kisujjadból, gondolkozás nélkül. Ez már irodalom. Nem lehet tovább ragozni. Ki kell adni irodalmi orgánumban.

G.Á. úr X-ből

Fri Apr 30, 08:39:00 PM 2010  
Blogger alma said...

anonymus: nincs hol. Ki kiváncsi ilyesmire. Magán műfaj...:)

Sat May 01, 03:35:00 PM 2010  
Anonymous Anonymous said...

Kedves Miklós! Amit írtál, attól ,,a pofám leszakad", ahogy az egyik barátom mondaná egerszegiesen. Ez az irodalom művészet lebecsülése, sőt semmibe vevése, hogy az ilyen ,,felemelő" irodalom kiadására nincs lehetőség. Bezzeg a poszthülyeségre, arra telt és mindig is telik. Üdvözlégy, G.Á. Úr x-ből

Sun May 02, 01:53:00 PM 2010  
Blogger Unknown said...

kedves miklós, edzés után ne capuccinót igyál, hanem proteinturmixot, vagy legalább valami vitamindúsat, az legalább használ :))

Wed May 12, 08:36:00 PM 2010  

Post a Comment

<< Home