Sunday, January 17, 2010

miért akarnak a szocik kussban lenni ellenzékiként?

Azt mondja meg nekem valaki, miért nem kell a szociknak média, tévé, újság? (van néhány – de gondolom, gyengén fognak állni egy év multán. Szóval a kérdés – jövőre vonatkozik.) Kérdem én, nincs annyi gazdag szoci, ki összedobhatna egy tévét és egy újságot. Széles Gábor gründolt egy lapot, egy tévécsatornát - saját zsebből, a Nagyítás c. hetilapot ugyanígy egy privát indította (aztán jött hozzá ez meg az…) Miért van az, hogy a szocik nem bírnak kiizzadni egy ilyen gesztust? A másik oldal milliomosai nagylelkübbek? Vagy csak jobban értik, hogy mi a politika, a hatalmi játék?

Nagyon rá fognak (fogunk) fázni erre a fukarságra, mert nem lesz hol megszólalni. A ballib lapok, fórumok, rádiók, - elhalkulnak, esetleg el is tűnnek. Az ellenzék, - a ballib, amennyi megmarad – hol lesz ellenzéki? A kocsmában, otthon, családi körben, törzsasztalnál, naplójában. Tényleg ezt akarják?

Említettem néhány szoci meg liberális fejesnek hogy ez marhaság, médiapolitizálás korában média nélkül - olyan, mint fürdőgatyában menni az Antarktiszre áttelelni. Néztek rám, nem értették. Nem is értették... EZ a baj. (Sztem)

Itt az utolsó pillanat, szikratávírómon most adom le az utolsó SOS-figyelmeztetést: még össze lehetne dobni egy "túlélőkészletet" médiából, digi-rádióból, (talán) újságból (hoppá azt nem tudom. De ha a Népszava sorsára gondolok kb. egy év múlva, szomorú leszek.) Ha nem – nem. Lehet kussban is lenni – virtuális ellenzékként. Ja, és marad az Internet. Az se rossz, csak épp nem jut el a közbeszédig, a politika terére, ahol dőlnek a dolgok.

Szóval: még pár percig lehet gründolni – tessék kinyit a bukszákat, áldozni, vagy csak a jövőre gondolni, a túlélésre, a magyar jövőre, hogy egyszer még a távoliban legyen még ballib élet, politizáló sokféleség. Ezt üzenném a szociknak, - már akik ilyesmiben tudnak dönteni. De nem érem őket el. Túl messze vagyok, túl kicsi, egészen láthatatlan.

Aki tudja, adja át

1 Comments:

Anonymous mkg said...

Tényleg nagyon rossz nézni azt a folyamat, ahogy a "ballib" ledarálja magát ... pedig küzdeni kellene.

és mi lesz még ebből... én mindig félek, hogy 1938-ban vagyunk

Sun Mar 28, 10:15:00 AM 2010  

Post a Comment

<< Home