Tuesday, January 12, 2010

a "budapesti csata" - dühöngj gyalog

A BKV sztrájkol. Voltaképp van ott igazi szakszervezeti tennivaló, követelés, felháborodás stb. (Jutalmak, fizetések az egekben, simli a pincében, mutyi a köbön.) Egy részét már odaadta menedzsment, - tovább folyik a sztrájk, van miért.

A haver azonban aszongya, hogy oké, ez így van, sztrájkoljanak csak, szívassák a jónépet (Pest gyalogosait) – de ha nem látod, hogy erre a bulira ráült a politika és már nem is fog róla leszállni, akkor vak vagy. A Fidesz Budapestért harcol: annál jobb, mennél jobban szívatják a várost, Mávosok, békávések, akárkik. A stratégia az, - folytatja a haver - hogy a „bűnös város” csak utálja minél jobban ezt a ballib vezetést, akkor tuti hogy ki fogják őket szavazni a francba, és a főváros is narancssárga lesz.

Hümmögök, nem értem, a fél város elővette a kocsiját, tojik a sztrájkra. Haver folytatja.

Budapest a koronaékszer, kétmilliós szavazótábort blokkban megnyerni nem semmi. Amortizálják, hogy úgy mondjam – idézi a haver a mondatot. Földalattival, parkolással, dugókkal, sztrájkokkal, amivel akarod: ez a budapesti csata. És amilyen hülyék a szocik, nem veszik észre, belefutnak a tőrökbe és veszítenek. (Más kérdés, hogy a gyalogos – aki izzad a Kőbányai úton - hiába szencségöl. Kit szidjon? Akárkit, - hangja nem ér fel a magosba. -- mondja a haver.

Én meg ekkora cinizmus nem tok elképzelni.
Leintek egy taxist, (nagy a csomagom). Melletünk megáll egy Opel, sofőrje átszól a taxisnak: "Áruló!"

2 Comments:

Blogger Malvina said...

Egy ismerősöm Dugovics-projektnek nevezi a fővárosban mára kialakult békávés helyzetet. Mondtam neki, hogy ezt TGM bizonyára másnak nevezi, és amennyiben így van, hát mindkettőjüknek igaza van.

Csakhogy éppen ez a legnagyobb csapda ebben a szoáréban, amibe oly' kiválóan sikerült navigálni magunkat. Nevezetesen, hogy szinte már se időnk, se belső, se külső feltételrendszerünk, se semmiféle tartalékunk nincsen ahhoz, hogy valamelyest is képesek legyünk konzekvensen gondolkodni, cselekedni, szervezni az életünket. Márpedig innen csak egyre nagyobb szoáréba sasszézhatjuk magunkat.

De hát, ez is egy út! Méghozzá a "minél rosszabb, annál jobb" útja. A bibi csak az, hogy úgy tűnik, még mindig nem elég rossz, hiszen a szoarékhoz a termekben még mindig van elegendő fény, fűtés, na meg parketta a topánkák alá! És persze muzsika! Muzsika, ehhez az össznépi torzóktánca vonagláshoz. Azt hiszem ezt hívják úgy, hogy haláltánc. Sebaj! Legalább gyorsabban telik-múlik az a fránya 4-5 óra, amíg végre a következő busz orra-hegye feltűnik amott, a távoli kanyarban.

Tue Jan 12, 04:17:00 PM 2010  
Blogger alma said...

csak a köv. busszal se tudsz elmenni mert tele van.
tényleg teljesen reménytelen rendbe tenni a trendeket köröttünk. Pláne hogy a politika rángatja itt bábokat (szereplőket)

Sun Jan 24, 06:39:00 AM 2010  

Post a Comment

<< Home