Thursday, March 03, 2011

Gorbi (80) tragédiája

80 lett, kicsit ünneplik. Valójában tragikus figurája a világtörténelemnek. A glásznoszty és a peresztrojka kitalálója lebontotta a SZU-t, elengedte az NDK-t, egyesítette Németországot és ezzel befejezte a hidegháborút - ezekkel a döntéseivel (meg hogy ezeket át tudta verni a szovjet párt monlit politbüróján) – világtörténelmet írt. Aztán jött Jelcin és hipp-hop kifújta a Kremlből, Gorbi meg szép csöndben elment. Az oroszok az életbe nem fogják neki megbocsátani a birodalom szétverését, a nagyhatalmi státusz lebontását – még a nyomort is az ő számlájára írják… Utódja első gesztusa: elvette szolgálati autóját és dácsáját. Maradt: a Wodka Gorbatschow, meg egy darabig a reklámipar. Meg akik emlékeznek rá (pl. a németek: szinte egyedül maradtak a hálálkodók közül…) Pedig lenne miért jó szívvel emlékezni rá: a ruszkik tőlünk se mentek volna ki nélküle.

3 Comments:

Blogger Malvina said...

Hát, ebből is látszik, hogy nem volt ő nagy ember. Kafka szerint uis nagy ember az, aki többet ártott a kortársainak, mint amennyit ők neki.

Wed Mar 23, 10:44:00 AM 2011  
Blogger alma said...

jó vagy,
RIP,szegény Gorbi, nem volt elég véreskezű:)))

Fri Mar 25, 03:14:00 PM 2011  
Blogger alma said...

aszencségit: tegnap v tegnap előtt ünnepelték LONDONban Gorbit, népes társaság CNN főnök, Sharon Stone, - azért nem semmi, hogy pont az angolok. És nem a németek, (akik neki köszönhetik az egyesülést) nem K.EU, ahonnan kimentek a ruszkik, - nem, a fő ellenség, ill. a másik tábor "sportszerű" csapata, - igazi angol gesztus, Nagyon bírom. Megérdemelte Gorbi...

Sat Apr 02, 01:31:00 PM 2011  

Post a Comment

<< Home