Tuesday, December 11, 2012

elkényeztetett diákok

mondja egy fószer a járdáról. (December 10-i tüntetésen) Mert hogy nekik (diákok) jó dolguk van (jó dolgukban már nem tudják mit csináljanak.) Arra nem gondol fószerkám,hogy aki ma bekerül, annak szülei perkálják a 100-300ezer frongászt félévente, - az orvosképzésről most nem is - vagyis a szülők szívnak mint a torkos borz, mert akarják, hogy a gyerekükből legyen valami. Bocs: hogy egyáltalán állást szerezzen - statisztikák mutatják, hogy a felsőfoku végzettséggel rendelkezők max 3 hónap után álláshoz jutnak, - szemben a többivel, akik...)És persze a srácok nagy része még dolgozik is mellette, mert a nem-tandij csak a game egyik része, élni is kell valamiből. A beszólók nem lesznek szolidárisak a srácokkal, pedig... lehet h holnap ők következnek.
Hát ilyen a dolog.

2 Comments:

Anonymous bölcsészhallgató said...

Én is láttam azt a fickót az egyik videóban, de már kibeszéltem magamból az ezzel kapcsolatos dühömet, úgyhogy inkább ide teszek egy idézetet Eötvös Lorándtól. Szerintem érdemes végiggondolni.

"Valóban a siker el nem maradhat:
- ha a tanulók az egyetemre a tudományért való lelkesedéssel jönnek s tanáraikat tisztelik;
- ha a tanulók zöme művelt családok sarjadéka s eléggé vagyonos arra, hogy tanúlmányainak tartama alatt anyagi gondoktól menten egész idejét a tanulásra fordíthassa;
- ha a tanulók eléggé érettek arra, hogy az előadásokat jól megválasztva, azokra eljárjanak s az azokban hallottakat későbbi használatra följegyezni tudják és akarják."

Tue Dec 11, 11:09:00 PM 2012  
Anonymous Anonymous said...

Nekem nagyon tetszenek ezek az egy-két vonással felrajzolt életképek. Hála istennek, sikerült már jó párat olvasnom. :)
Szinte magam előtt látok mindent.
Itt most csak a járdáról beszóló fószert kellett volna még egy picit jellemezni. :)
(bankár)

Wed Dec 12, 07:27:00 PM 2012  

Post a Comment

<< Home