Tuesday, November 27, 2007

nem akarok GM kukoricát zabálni...

Olvasom, hogy az élelmiszereken ezentúl a származási ország helyett csak EU-t kell feltüntetni (ha onnan való a kaja). Hát itt bajok lesznek. Eddig ugy volt, hogy az EU nem engedi a GM (génmódositott) kukorica behozatalát. Nyugiban ettem a főtt kukoricát. Pár éve a GM kuku legnagyobb amerikai gyártója hatalmas kisérleti földeket vásárolt össze Romániában, és termelte ott a GM kukut, - látszatra csak úgy. Kisérletezés céljából. Sztem valójában sejtették, hogy Románia előbb utóbb EU ország lesz, és akkor - a behozatali tilalom is ugrik, belül a határon már árusítható. A finom GM kuku. A számítás bevált, most már bévül, - fog jönni GM kuku? Fog. De én nem akarok GM kukut zabálni! Mit lehet csinálni?
Én megértem, hogy a Föld jelentős hányadán senyvedők számára a GM kuku (és egyéb GM mezőgazdasági termék) menekülés lehet az éhhalál elől. De... - nem.
Annyi mindent néznek az EU felügyelők, ezt mikor fogják észrevenni? Vagy sutyiban majd mi fogjuk figyelni melyik kuku GM és melyik normál? Nem tudom. Egyelőre nem zabálok főtt kukoricát, kukoricás kenyeret sem (pedig nagyon jó, több napig is fincsi...) Lemondás az élet. Meg reszketés.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

profit éhség ,
GM kuki

röfikéknek szintén tuti

Wed Dec 05, 01:58:00 PM 2007  
Blogger alma said...

azt irtam, nem akarok - hát pedig fogok. Ilyen a világ. Jobb mint éhezni - a 3. (második) világban.

Sun Dec 21, 01:36:00 PM 2008  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home