Sunday, December 01, 2013

Bezár a bazár


A kutya valami nyavalyát szedett össze az utcán, halogattuk az orvost, mert ott mindig sorba kell állni, meg macerás, végül mégis elmentünk az ismerős kutyakórházba. Fura volt, mert a parkolóban egy lélek se volt, bezártak? Nem csak épp nincsenek kutyások-cicások. Két éve még számot kaptunk, meg időpontot és pár óra multán vissza kellett menni, akkor tele volt a váró. Most pang. Úgy látom, ez a kutyakórház leépült, recepciónak csak a helye látszik, a három orvosból csak egy van, - különben klassz minden, csak látszik, hogy már alig van kuncsaft.

Ami érthető, recesszió idején a luxust kidobják, még jó, ha a cica-kutya valahogy megússza (rokonnál, menhelyen, barátnáld stb.) De hogy még kórház is legyen…
De ez csak apropó: vagyis inkább szimptóma, hogy mennyire hanyatlik az élet, a gazdaság, minden épül lefelé. Rossz nézni. Akárcsak a Margit körút elejét, egy sor porosodó kirakat, bezárt üzletek egymás után. Van ilyen, csak ne kéne az ellenkezőjét olvasni az újságban. Hogy Magyarország jobban teljesít.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

"De ez csak apropó: vagyis inkább szimptóma, hogy mennyire hanyatlik az élet, a gazdaság, minden épül lefelé. Rossz nézni."

Ez a profitért folyó hajsza következménye.
Írországban például rengeteg megkezdett, de befejezetlen építkezés van. Állítólag visszabontják ezeket a megkezdett épületeket, - vagy már vissza is bontották. A bontást vállalkozók végzik, - és ami a lényeg, szintén profitot hoz a munka. Előbb építünk valamit, de még fel sem épült teljesen, máris lebontjuk... Egy lépéssel sem jutunk előrébb, de mind az építés, mind a bontás profitot hoz. Végső soron azok fizetik, akiknek ebből semmi hasznuk, - a társadalom.

Mon Dec 02, 09:59:00 AM 2013  
Blogger Unknown said...

hát nálunk nincs gond az állatorvosi rendelőben! szépen üzemel, vagy hat orvossal. ha kimész az utcára, csak ámulsz a sok luxus terepjárón fiatal hölgyekkel, kigyúrt pasikkal, de éltesebb urakat és hölgyeket is lehet látni. Szóval van akiknek nagyon jól megy és ők is tartanak kutyát/macskát. Mellesleg az állatorvosok 'kissé' visszaélnek a gazdik állat szeretetével és borsos árakat kérnek. Amikor ezt a múltkor szóvá tettem azzal érveltek hogy a gyógyszerek drágák, ami nem egészen fedi a valóságot. Egyébként: meggyógyították a kutyát? mert nem mindig jeleskednek ők sem.

Mon Dec 02, 07:17:00 PM 2013  
Blogger alma said...

örülök, akkor a mi dokink csak lerohadt vmi miatt (pl. rosszul doktorol...)

Wed Dec 04, 05:03:00 PM 2013  
Blogger alma said...

a kutya még nincs meggyóítva, rágja a lábát, aszonták allergia, de ő ezt nem tudja és rágja tovább:)

Wed Dec 04, 05:24:00 PM 2013  

Post a Comment

<< Home