Wednesday, December 04, 2013

kamu vagy igazi dráma?

a youtube-on megy egy flash egy zongoraversenyről, (Amszterdami Concertgebaw, jáccifk: Mario Joao Pisar). Igen ám, de mikor elkezdődik a koncert a pianista (hölgy) a szívéhez kap, hogy ő egy másik Mozart koncertre készült. A karmester (CHailly) rászól, hogy csak próbáld,, fog az menni, mert te tudod, tuti, és vezényel tovább. AMikor a zenekar odaér ahol a zongora belép, a nő csodásan játszani kezdi (d-moll zongi verseny, a kedvencem).
a kommentekben hatalmas vita lett:
1 az egész megjátszott, előre eltervezett balhé, ilyen nincs, egy igazi koncertet próbálnak és ott kiderül, hogy mit fognak jáccani
2 igaz a történet (mondja a zongorista huga, aki ott volt) az impressárió hibázott, rossz darab-cimet mondott a szólistának.
3 igaz a történet, mert Amsterdamban vasárnap délelőttönként szoktak adni koncertet, ami amugy próba, de egyben - a jónép számára - koncert. És lehetnek könnyelműségek.
Hááát nagyo necces a dolog, bár a nő csodásan jáccik, és ha igaz a történet zseni a maga nemében, pár perc alatt összeszedte magát, előhalászta fejéből (memóriájából) a darabot és jáccotta.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nekem erről a következő történet jutott eszembe :
A kiváló állatidomár új attrakciója, hogy egy kutya zongorán játszik, és egy macska énekel hozzá. Előadás közben a nézőtéren feláll egy ember és csalást kiabál.
_ Mi itt a csalás? - kérdezi az idomár.
Az, - feleli a kiabáló néző, - hogy nem is a macska énekel, hanem a kutya, mert hasbeszélő!

Wed Dec 04, 08:42:00 PM 2013  
Anonymous Anonymous said...

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK !

Fri Dec 06, 10:45:00 AM 2013  
Blogger alma said...

Anonymous, köszi,
alma

Tue Dec 10, 02:59:00 PM 2013  

Post a Comment

<< Home